(untitled) (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Розглянуто сучасний стан досліджень та інноваційні підходи до керування та моніторингу систем біологічного очищення стічних вод. Визначено основні напрями досліджень у світовій науці та здійснено огляд методів керування, що базуються на системних аналізах, математичних моделях, інформаційних системах та алгоритмах керування. Запропоновано аспекти взаємодії системи моніторингу стану очищення стічних вод та системи керування, що допомагають забезпечити ефективне та надійне керування процесом очищення стічних вод.