Уточнене комп’ютерне моделювання процесу вимірювального контролю у вихрострумовій структуроскопії на основі врахування апріорної інформації про найвпливовіші фактори щодо об’єктів (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
На основі запропонованої методології, сутність якої полягає у визначенні профілів електрофізичних параметрів пласких об'єктів вихрострумового контролю шляхом використання сурогатної оптимізації в просторі пошуку скороченої розмірності, проведено моделювання процесу вимірювального контролю з використанням накопиченої апріорної інформації щодо найвпливовіших факторів, які діють на об’єкт.
Keywords: magnetic permeability and electrical conductivity profiles; modelling of the eddy-current testing process; metamodel; apriori information; deep neural networks; PCA-space; surrogate optimization