Швидкість збіжності нових алгоритмів для варіаційних нерівностей (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Досліджено збіжність алгоритмів для розв’язання варіаційних нерівностей в гільбертових просторах. Доведено лінійну швидкість збіжності алгоритмів екстраполяції з минулого та операторної екстраполяції для варіаційних нерівностей з операторами, що задовольняють умову типу узагальненої сильної монотонності.
Keywords: варіаційна нерівність; лінійна збіжність; метод екстраполяції з минулого; метод операторної екстраполяції