Формування колірних моделей з центруванням інтервалів різниць компонентів в процесі прогресуючого ієрархічного стиснення зображень без втрат (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Обґрунтована доцільність та наведений спосіб обходу пікселів для реалізації прогресуючого ієрархічного стиснення зображень без втрат. Запропонована модифікація алгоритму словникової компресії LZ77 для підвищення ефективності такого стиснення за допомогою додаткового пошуку співпадаючих послідовностей по найближчих опрацьованих раніше пікселяхReasonable feasibility and presented pixel-bypass method for implementing progressive lossless image compression. A proposed modification of the LZ77 dictionary compression algorithm to increase the efficiency of such compression by means of an additional search for matching sequences on the nearest previously processed pixels
Keywords: прогресуюче стиснення зображень, стиснення без втрат, різницеві колірні моделі