Комп'ютерне моделювання дифузії домішкової речовини з випадкового точкового джерела маси (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Робота присвячена моделюванню дифузійних процесів у шарі за дії випадково розташованого точкового джерела. Досліджені варіанти розташування джерела за рівномірним і трикутним розподілом на певному проміжку, а також два часткові випадки бета-розподілу, які відповідають найімовірнішому знаходженню точкового джерела маси в околі верхньої або нижньої границі шару.
Keywords: математичне моделювання; дифузія; випадкове точкове джерело; ймовірнісний розподіл