Використання інформаційних дашбордів у розумних містах (MCIT: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Обґрунтована доцільність та наведено приклади використання інформаційних дашбордів у розумних містах. Попри швидке поширення та розвиток елементів розумності із використанням IoT, впроваджуються різноманітні архітектури та платформи розумних міст. Інформаційні дашборди є своєрідним відображенням ключових показників (KPI) міста, що допомагає ефективно визначати сильні та слабкі сторони як для жителів міста так і для місцевої влади.The article substantiates the feasibility and provides examples of the use of information dashboards in smart cities. Despite the rapid spread and development of smartness elements using IoT, various smart city architectures and platforms are being implemented. Information dashboards are a kind of reflection of the city's key performance indicators (KPIs), which helps to effectively identify strengths and weaknesses for both city residents and local authorities.
Keywords: розумне місто; інформаційний дашборд; візуалізація; графіки; дані