(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Розглянуто проблему валідації контенту що містить процес куріння. Запропоновано метод валідації контенту що містить процес куріння. Розглядається методика використання сучасної моделі комп’ютерного бачення YOLOv8-Pt2 та фреймворк MediaPipeline для валідації процесу куріння. Описуються технічні деталі і алгоритм обробки зображень та відео, що використовується для визначення наявності процесу куріння. Розроблено інформаційну систему, що здійснює виявлення процесу куріння за допомогою комп’ютерного зору. В результаті досліджень представлено можливість автоматичного виявлення куріння, що може бути використане для валідації та моніторингу дотримання правил щодо куріння в громадських місцях та на робочих місцях.