(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Анотація — побудовано дискретну модель автоматичної системи пов’язаного регулювання параметрів pH та Eh металовмісних стоків, синтезовано цифрові регулятори, досліджено вплив перехресних каналів та реалізовано повну автономність каналів регулювання pH та Eh за допомогою компенсаторів. Система може бути реалізована за допомого мікропроцесорних засобів автоматизації. Abstract - a discrete model of the automatic system for the related regulation of pH and Eh parameters of metal-containing effluents was built, digital regulators were synthesized, the influence of cross channels was investigated, and fully autonomous regulation channels of the pH and Eh were developed with the help of compensators. The system can be implemented using microprocessor automation tools.