(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Особливості архітектури Amazon EC2 для масштабування обчислювальних ресурсів відображають ключові можливості та стратегії, які дозволяють динамічно керувати ресурсами для забезпечення продуктивності та ефективності хмарних сервісів. Amazon Elastic Compute Cloud дозволяє створювати масштабовані віртуальні сервери, які можна налаштувати відповідно до потреб користувачів за допомогою таких функцій, як автоматичне масштабування, підтримка різних типів екземплярів, поєднання з іншими службами AWS, S3, RDS, Lambda, а також використання контейнеризації та еластичного балансування навантаження. Як наслідок, потужності мінімізують витрати на інфраструктуру, забезпечують відновлення після збою та автоматично масштабують додатки залежно від навантаження. The architecture features of Amazon EC2 for scaling computing resources reflect key capabilities and strategies that enable dynamic resource management to ensure performance and efficiency of cloud services. Amazon Elastic Compute Cloud allows the creation of scalable virtual servers, which can be configured according to user needs through features such as auto-scaling, support for different instance types, integration with other AWS services like S3, RDS, Lambda, as well as the use of containerization and elastic load balancing. As a result, these capabilities minimize infrastructure costs, ensure disaster recovery, and automatically scale applications based on demand.