(untitled) (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
У статті розглядається розвиток ІТ-сфери в Україні, яка залишається важливим джерелом економічного зростання та макроекономічної стабільності. Особлива увага приділяється правовому режиму «Дія.City», що стимулює розвиток цифрової економіки та залучення інвестицій. Описано також досвід Китаю в розвитку високих технологій через програму "Made in China 2025" та впровадження національних стандартів кібербезпеки. Україна має потенціал для подальшого зростання в IT-секторі, але потребує додаткових заходів для стимулювання розвитку наукових досліджень, збереження кваліфікованих кадрів та створення інноваційної системи. The article examines the development of the IT sector in Ukraine, which remains an important source of economic growth and macroeconomic stability. Particular attention is paid to the Diia.City legal regime, which stimulates the development of the digital economy and investment. The article also describes China’s experience in developing high technologies through the Made in China 2025 programme and the introduction of national cybersecurity standards. Ukraine has the potential for further growth in the IT sector, but needs additional measures to stimulate the development of scientific research, retain qualified personnel and create an innovation system.