Швидкість збіжності нових алгоритмів для варіаційних нерівностей (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2023)
Досліджено збіжність алгоритмів для розв’язання варіаційних нерівностей в гільбертових просторах. Доведено лінійну швидкість збіжності алгоритмів екстраполяції з минулого та операторної екстраполяції для варіаційних нерівностей з операторами, що задовольняють умову типу узагальненої сильної монотонності.