Вплив захисного фільтруючого матеріалу на водоприймальну здатність дрен осушувально-зволожувальих систем у торфових грунтах (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Проаналізовано наукові роботи щодо дослідження фільтраційних процесів у грунтах в навколодренній області дренажних систем. Досліджено вплив захисного фільтруючого матеріалу повсть на водоприймальну здатність дрен, які працюють у циклічному режимі  у торфовому грунті.A comprehensive study of filtration processes within the soil surrounding drainage systems has been carried out. The research focused on the influence of a protective filter fabric on the hydraulic conductivity of drains operating under cyclic conditions in peat.