Збіжність методу операторної екстраполяції для варіаційних нерівностей (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
Розглядаються варіаційні нерівності з монотонними операторами, що діють в гільбертовому просторі. Доведено теореми збіжності та оцінки швидкості збіжності для різних варіантів методу операторної екстраполяції. Також запропоновано адаптивний та регуляризований варіанти методу.